"En İyi Narkotik Polisi Annem"

OKULUMUZUN  LGS BAŞARISI ..

Tem

5 Haziran 2022'de başarıyla uygulanan LGS kapsamındaki merkezî sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı. Başvuruların tüm 8. sınıf öğrencileri için otomatik olarak alındığı sınava 1 milyon 31 bin 799 öğrenci girdi ve katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti.

2022 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlayacak olup 20 Temmuz 2022 saat 17.00'ye kadar sürecek.

Haz

Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi Özel Yetenek Sınavları tarihleri belli oldu.

Başvuru yapacak öğrencilerimizin dikkatine!

Başvuru kılavuzu için aşağıdaki linke tıklamanız yeterlidir.

Haz

Pandemi nedeniyle 1.5 yıl boyunca okullarından uzak kalan öğrencilerimiz; 6 Eylül'de başladıkları maratona dün karnelerini alıp yaz tatiline girerek veda ettiler..

12 Eylül'de görüşmek üzere.. Bütün öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz...

Haz

Okulumuz Teknoloji Tasarım Dersi öğretmeni Gökçe ÇETİN rehberliğinde öğrencileri tarafından sene boyunca tasarlanan çalışmalar sene sonu sergisi gösterime açıldı.

Büyük emek ve zaman ayırarak oluşturulan çalışmalar takdire şayandı.

Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkürü bir borç biliriz.

Haz

Sene başından itibaren çalışmalarına başladığımız Saz kursu ve Drama Kursu çalışmalarını sene sonu gösterileri ile tamamladık.

Müzik Öğretmeni Ömer Orçun TUNCEL ve öğrencilerinin saz dinletilerine Türkçe Öğretmeni  Mehtap TOPRAK sesi ile eşlik etti.

Farklı sınıf ve şubelerden katılan öğrencilerin oluşturduğu  drama ekibi ise  Türkçe Öğretmeni Semih Can DEMİRBAŞ yönetmenliğinde

Küçük Kara Balık isimli oyunu sahnelediler. Etkinliğimizi velilerimiz, öğretmenlerimiz ve ögrencilerimiz büyük bir ilgiyle takip ettiler.

May

Okulumuz Görsel Sanatlar öğretmeni Berivan ALTUN ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu KARMA - ŞIK Resim Sergisi  tüm sanatseverler ve velilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı.

Okulumuzun  bahçesinde ve Batman Park AVM'de  gerçekleştirdiğimiz sergiye birçok kişi katıldı.

Yıl boyunca yoğun emek vererek oluşturulan eserler için başta öğretmenimiz Berivan ALTUN olmak üzere bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

2021-2022 eğitim öğretim yılı yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve yaz okulları ile 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ilişkin kılavuz hazırlandı. Kılavuza göre açılması planlanan yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile yaz okulları başvuru süreci, e-kurs modülü üzerinden 6-23 Haziran tarihleri arasında tamamlanacak.

Buna göre, Kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması. 6-10 Haziran'da; öğretmen başvurularının alınması, ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması, 11-14 Haziran'da; öğrenci başvuruları ise 15-18 Haziran'da gerçekleştirilecek.

May

Bayındır Ortaokulu olarak gelenek haline getirmek isteğimiz ile düzenlenen bilgi yarışması okulumuzun konferans  salonunda yapıldı.

Düzenlenen bilgi yarışmasında 5, 6,7  ve 8. sınıf öğrencileri yarıştı. Tüm öğrencilerin katıldığı yarışmada heyecan dolu anlar yaşandı.

Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Yabancı dil, Din Kültürü ve Genel Kültür sorularından oluşan bilgi yarışmasında 5, 6, 7 ve 8. sınıflar kıyasıya yarıştı. 5.sınıflardan B ve C şubesini ancak yedek sorular ayırabildi. Son gülen ise Ali İhsan SAMSA rehberliğindeki C şubesi oldu. 6. sınıflardan Selim HAMİDİ öncülüğünde D şubesi, 7. sınıflardan Yasemin ŞEVİK GÜNGÖR rehberliğinde D şubesi ve 8. Sınıflarda da E şubesi İrem EREN rehberliğinde yarışma birincisi oldu. Öğrenciler başarı belgelerini ve ödüllerini idareci ve öğretmenlerinden aldılar.

Bayındır  Ortaokulu Okul Müdürü Mehmet KURHAN, sınıflar arası bilgi yarışmalarının öğrenciler için bir tecrübe olduğunu belirterek amaçlarının öğrencileri kaynaştırmak, birlik ve beraberliği sağlamak, öğrencileri genel kültür edinimine teşvik etmek olduğunu dile getirdi.

Yarışmaya katkısı olan okulumuzun öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Milli Eğitim Bakanlığımız, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinin aldığı karar doğrultusunda sınav başvuruları 20 Mayıs Cuma gününe kadar uzatılmıştır.

May

Üst öğrenim kurumlarının tanıtılması maksadıyla Batman Fen Lisesi, Batman Fatma Aliye Fen Lisesi ve Batman Sosyal Bilimler Lisesine okul gezileri düzenlenmiştir.  Gidilen okullar hakkında bilgiler alındı ve okulların tüm birimleri dolaşıldı. Öğrencilerimizin okullar hakkında kapsamlı bilgi sahibi olduğu bu gezi için Ulaşım konusunda Batman Belediyesine ve gezi düzenlenen okulların idare ve öğretmenlerine göstermiş olduklari alaka için teşekkür ederiz.