T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BATMAN / MERKEZ - Bayındır Ortaokulu

ATIK PİL DÖNÜŞÜM KAMPANYASI

Kullanım ömrünü tamamlamış, son tüketim tarihi gelmiş veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş pillere “Atık Pil” denir.

Pil üretimi yapılmayan ülkemizde ihtiyacımız olan tüm piller ithalat yolu ile karşılanmaktadır. İthalat yolu ile ülkemize gelen piller gümrük aşamasında kontrollerden geçmekte ve içerisindeki kimyasal maddeler (cıva, kurşun ve kadmiyum) “Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği”nde belirlenmiş oranlardan yüksek olması durumunda ithalata izin verilmemektedir.

Atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler vahşi çöp depolama alanlarından sulama sularına ve toprağa karışarak çevre kirliliği yaratabilir. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için evlerinizde, iş yerlerinizde biriktirdiğiniz atık pilleri poşette, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirerek süpermarketlerde, okullarda, muhtarlıklarda, belediyelerin belirlediği toplama merkezlerinde bulunan atık pil kutularına atmalı veya pilimizi satın aldığımız satış noktasına geri götürmeliyiz.

Bu kapsamda okulumuzda atık pil kampanyası başlatılmıştır. Sizde evlerinizdeki atık pilleri geri dönüşüm amacıyla okulumuz zemin katında bulunan ATIK PİL KUTUSUNA atabilirsiniz.


25-12-202325-12-202325-12-202325-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2023 - Güncelleme: 25.12.2023 01:04 - Görüntülenme: 69
  Beğen | 0  kişi beğendi